Konststigen

Konststigen #straxutanförhimmelriketsport2021 Ett projekt som delvis uppkom av att vi var ut och filmade bakgrunder till diktsamlingen “Svit till hästen” Där och då i ett par gamla trasiga skor föddes iden till konststigen. Sagt och gjort så kontaktades markägaren som ställde sig mycket positiv. Ett antal konstnärer kontaktades och de hakade på direkt, vi bestämde redan från början när det hela skulle avslutas, det fick inte innehålla några kränkande, miljöfarliga eller olagliga verk. I övrigt så var enda taket himmeln. Det skulle också vara ett levande verk, öppet för att lägga till och ta bort installationer under hela perioden. Barn och ungdomar skulle inkluderas både som deltagare och besökare. Vägen valdes med omsorg för att man trots eventuella förhinder i alla fall skulle kunna åka 4-hjuling och hänga på. Ett coronasäkrat arrangemang för både gammal och ung. I högsta fart iordningställdes en splitterny flyttbar (issäkrad) slogbod nere vid älvens kant där Ljurforsen lugnar ner sig innan den går ut och breddar ut sig. Där fylldes på med ved, tändon och eldstad för grill och petterkaffekok. Konststigen kom att innehålla både ljudinstallationer, skogsbad och inkluderade de gamla kvarnarna som finns och funnits längs ån ner i forsen och många andra verk som i allra högsta grad varit levande. En stomme till en koja restes, där barnen med skogens material kunnat bygga på kojan och de vuxna haft möjlighet att slå sig ner i lugn och ro. Till invigningen kom kulturnämnden i Gagnefs ordförande Anette Kottilainen och här kommer en dokumenteringen vi gjorde av invigningen https://www.youtube.com/watch?v=4qEz4WirVQ4

Hur detta projekt lever vidare återkommer vi en annan dag om. Trevlig helg

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *