Trygghetsvandring i Djurås

Igår var vi ute och gjorde en trygghetsvandring i Djurås som vi initierat. Hösten 2017 gjordes det också en vandring och flera av de sakerna som kom upp då har åtgärdats, några har lyfts igen och kommer att åtgärdas, några tillkom. Man kan göra väldigt mycket med enkla medel såsom förbättrad belysning, man kan behöva byta trasiga glödisar. Det är lätt att bli hemmablind men en regntung kväll i November är skoningslös man kan inte missa var och vilka fastigheter som är dåligt upplysta. Skolgården och Boulklubben tex. Där är det också åtgärder pågång. Glädjande nog upplystes vi om planer på en ombyggnad av kaos korsningen Fagervägen/Centrumvägen, förhoppningsvis redan till sommaren 2022. Djurås har ju växt rejält det senaste åren så det är klart att trafiksituationen förändras. Uppföljning kommer att presenteras på kommunens hemsida. Tycker verkligen att fler skulle ta chansen och initiera trygghetsvandringar runt om. Ett bra sätt att lyfta åtgärder som behövs med kommunens tjänstemän, politiker, räddningstjänst och polis. Bilda Grannsamverkan i byarna och få gratiskursen som polisen ger om hur man skyddar sig och blir ett dåligt objekt i tjuvens ögon. Alla goda krafter behöver samverka även om vi har förmånen att bo i en väldigt trygg kommun. Bråsamornare Rosa Flank är den som man kan kontakta i Gagnefs Kommun om man vill ha en trygghetsvandring eller bilda grannsamverkan. Dagen ägnar vi åt riggning av ljus inför ett av helgens uppdrag

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *