Trevlig helg!

En liten kik på konststigen på Youtube. Det är så spännande att se hur det växer och förändras hela tiden längs stigen. Ibland tas det ifrån och ibland läggs det till eller utökas. Den här veckan har varit intensiv med förberedelser för kommande evenemang. Klagar inte på något vis det är så skönt att det börjar röra på sig. Jag har rest inom länet mycket under den senaste tiden, förundrar mig över hur vackert det är med vår och försommar. Blunda ta ett djupt andetag öppna ögonen och ta in allt det vackra, det är det värt. Trevlig helg!

Invigning Konststigen 2022

Behöver du tips på ett bra utflyktsmål. Konststigen 2022 #straxutanförhimmelriketsport. Öppet under hela sommaren, Gagnspris och en riktigt fin naturupplevelse. Ett tiotal konstnärer ställer ut sina verk efter stigen som kommer att utvecklas och förändras under hela perioden. Parkering för både cykel och bil finns mitt emot Buffervägen 31. Har man tur så har Ludde någon av sina vandringsstavar till salu.

Nu nappar det!!

Vi laddar inför sommaren på sätt. Det är i alla fall bra att arbetskläderna används varierat. Whoop Whoop!!

Det börjar rulla på!

Riggning av ljus i Lindberghallen under denna vårvecka. Det börjar att rulla på. Större delen av sommaren är bokad, så tacksam i att det äntligen börjar rulla på.

Dörrhandtag!

Dörrhandtag speglar olika tidsepoker. En vacker och talande kuliss. Det fattades en tidslinje i en produktion och nu är den i hamn. Idag fredag lite omställda planer, men solen skiner!! Whoop Whoop!!

Vårtecken!

Våren är absolut bästa tiden på året. Vitsippor och forsythia börjar blomma. Allt föds på nytt, trots att ibland gör det ont när knoppar brista. Det är livets gång. Efter diverse möten och administration, tid och transportbokning, återställning efter vattenskada och frekvensmätning så skall vi bege oss ut i vårsolskenet och njuta.

Letar nya miljöer, då dyker nya möjligheter upp.

Ofta är vi på jakt efter nya miljöer att producera video. Helt plötsligt händer det, när man minst anar det. Hittade ett gäng häftiga stenar som man måste utnyttja. Filmkameran kommer att gå varm. RIP Televerket

På promenad med kommunpolisen

På promenad runt Djurås Torg för att förebygga brott. Tillsammans med kommunpolisen och Gagnefs Kommuns ungdoms och Bråsamordnare Rosa Flank klev vi torget runt. Trevligt initiativ.

Video

Under en intensiv påskhelg med både streaming och videoinspelning kom våren. Tack vare det fina vädret kunde vi spela in utomhusbilderna till Stormbursts nya video på Miles Away. Det var den låten som vann omröstningen. Det är en ballad som beskriver hur det är att förlora en anhörig i demenssjukdom. Väldigt vackert och rörande. Sedan drog vi till Skåne för annat uppdrag. Nu är vi åter på hemmaplan och skall sätta tänderna i klippning och redigering. Idag skall vi ut på trygghetsvandring igen, denna gång på Djurås Torg.

Vi manifesterade för Ukraina!

Efter en intensiv period med planering och genomförande av en Manifestation för Ukraina här på festplatsen i Bodarna. Vi hade Marianne Kronberg ACT som huvudtalare. Sune Englund som konferencier, Gagnefs spelmanslag förstärkt med Bäsna spelmän. Märta sjöng och Johannes spelade Irländsk folkmusik. Lotterier, våfflor, massor Ukrainskt hembakt bröd, kaffe med duppa, påskris med Ukrainas färger, fågelholkar, lotteri, vaxljus, FRG, pedagoghundarna Zorro och Mufasa, mm. Ett gediget Manifesterande för Ukraina. Sune inledde med att läsa en översättning till Svenska av det Ukrainska nationalsången, som spelmanslagen sedan spelade. Tal, sång lottdragning varvat med med musik. Vädret ja det var inte på vår sida men det var en imponerande skara som mötte upp och visade sitt stöd för det hemska krig som bedrivs i Ukraina. Röda Korset, UNCHR och ACT fick behållningen. Röda Korset och ACT kunde man swisha direkt, vilket också gjordes flitigt vid våfflor. Det som inte blev sålt tog Röda Korset Kupan i Djurås för att förvandla till biståndshjälp. Rekommenderar därför ett besök där, finns fina små broscher som man kan sätta på jackan med Ukrainas färger som ett statment. En droppe i havet men vi kan inte bara sitta med händerna i fickorna och titta på. Vi vill i alla fall ut och visa vårt stöd!

Ikväll tar vi en tur till blåkulla med kvasten, vi ses!!