När man ställer om istället för att ställa in.

När många andra kyrkor och samfund ställde in sin verksamhet rakt av. Vi tänkte -nu när det krisar kanske kyrkans verksamhet behövs som allra bäst i samhället. Dax att “Tänka utan för kartongen”. Var finns den öppenhet och kunskap för att köra livestreaming regelbundet? Vi landade i missionskyrkan i Mockfjärd som liksom alla andra började bli tvingade att ställa in. En FB sida och ett Youtube konto drogs igång. Där har vi kört gudstjänster i många olika former. Hybridmöten med gudstjänster som innehållit förinspelade gäster, förinspelade musikvideos, nattvard digitalt, samtalsgudstjänst med flera medverkande digitalt och IRL streamat, solister, psalmsång med filmad text i picture in picture. Nu har vi ju haft många olika uppdrag med hybridmöten och streamingar men det är här vi har utmanats att ständigt uppfinna olika lösningar och nya former för digitala möten/streamningar för att kunna ställa om och inte ställa in.

Vi har god koll på att göra hybridmöten och streamningar i olika former, vet vad som går att göra bra i olika digitaplattformar och vilka som inte lämpar sig lika bra till specifika önskemål. Senast i söndags körde vi en Gudstjänst trots att kyrkan nu kan ta emot ett begränsat antal besökare och på Söndag så skall vi köra en samtalsgudstjänst med medverkande både på plats och digitalt. Det rullar på.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *