Livestreamning

Gagnefs Kommun kommunfullmäktige sammanträdde igår och vi livestreamade det hela direkt till Adelborgsalen. Där hade åhörare möjlighet att både se och höra. Lyckligtvis det, då radiosändningen inte fungerade under mötets största del.

Vi använde oss av fyra stycken kameror. För bästa ljud ansluter vi direkt i ljudmixern i Lindbergshallens ljudsystem. Projeceringen ansluten till bildmixerna som en separat kamera så att man kan använda sig av picture in picture. Det blir mer lättsamt om man även i en Powerpoint presentation med tabeller och grafer har möjlighet att se mötet som pågår IRL under föredraget. Extra roligt är det att fullmäktigets både ledamöter och presidiumtagit till sig den utbildning i mikrofonteknik de har fått av oss, då de själva suttit bakom skärmen och fått insikten om hur viktigt det är att det hörs bra. De hördes bra i både Lindberghallen och i streamingen även om alla i fullmäktige kanske, inte var helt medvetna om att samma bild och ljudproduktion fortfarande för åhörarna var digital.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *