Vi manifesterade för Ukraina!

Efter en intensiv period med planering och genomförande av en Manifestation för Ukraina här på festplatsen i Bodarna. Vi hade Marianne Kronberg ACT som huvudtalare. Sune Englund som konferencier, Gagnefs spelmanslag förstärkt med Bäsna spelmän. Märta sjöng och Johannes spelade Irländsk folkmusik. Lotterier, våfflor, massor Ukrainskt hembakt bröd, kaffe med duppa, påskris med Ukrainas färger, fågelholkar, lotteri, vaxljus, FRG, pedagoghundarna Zorro och Mufasa, mm. Ett gediget Manifesterande för Ukraina. Sune inledde med att läsa en översättning till Svenska av det Ukrainska nationalsången, som spelmanslagen sedan spelade. Tal, sång lottdragning varvat med med musik. Vädret ja det var inte på vår sida men det var en imponerande skara som mötte upp och visade sitt stöd för det hemska krig som bedrivs i Ukraina. Röda Korset, UNCHR och ACT fick behållningen. Röda Korset och ACT kunde man swisha direkt, vilket också gjordes flitigt vid våfflor. Det som inte blev sålt tog Röda Korset Kupan i Djurås för att förvandla till biståndshjälp. Rekommenderar därför ett besök där, finns fina små broscher som man kan sätta på jackan med Ukrainas färger som ett statment. En droppe i havet men vi kan inte bara sitta med händerna i fickorna och titta på. Vi vill i alla fall ut och visa vårt stöd!

Ikväll tar vi en tur till blåkulla med kvasten, vi ses!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *