Release Ingmarsspelen

Release för Ingmarsspelen som får nya huvudrollsinnehavare med ny Gertrud, Mor Britta och Hellgum.

Gertrud är en tvättäkta fäbodkulla från Malung Täpp Kerstin Arnesson, teaterstuderande. Som yngre har jag sett henne bakom scen på Himlaspelet, hon har anknytning till Skinnarspelet också. Scenvana sedan spädbarnsåldern. Så nu är det det dax för Ingmarsspelen och en tolkning av Gertrud.

Mor Britta, Gina Hedemo Avesta, som har sina rötter i Nås och dessutom förankring där. Famlijebanden till Ingmarsspelen är starka i generationerna före och senare.

Helgum den karismatiske predikanten skall gestaltas av Fredrik Lexfors från Malmö. Skådespelare och musikalartist som nu senast i den kritikerrosade Noice Rockmusikalen gör rollen som bland annat Per Gessle. Han har också lyckligtvis anknytning till Dala-Järna. Ser fram emot sommaren, för det är inte bara två döttrar och en måg på scen. En litet barnbarn kommer också att göra debut. Det blir fyra generationer på och bakom scenen på Ingmarsspelen i år även för vår familj. Med den korta repetitions tiden och två års speluppehåll krävs det att de flesta vet exakt vad som förväntas av dem, var och när man går in och vad man har med sig eller på sig. Det kommer att bli en jätteutmaning men åhh så som vi längtar…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *